Lájtblúúúúú

Fagyi diétásan is

 Fagyálló edény és egy mélyhűtő is elég az otthoni
fagylaltkészítéshez. A házilag előállított hűsítő a tetszőleges ízek
kiválasztásán túl még abban is különbözik a készen vett édességtől,
hogy fogyókúrázók is ehetik, hiszen ha a hozzávalókat diétás
változattal, a cukrot pedig gyümölcsökkel vagy édesítővel is
helyettesíthetik.

Alaprecept 12-15 gombóchoz:

Hozzávalók:
2 tojássárgája, 2,5 dl tej, 1,5 dl tejszín vagy sűrített tej, 7,5 dkg
porcukor, 1 cs. vaníliás cukor vagy vanília aroma.

Elkészítése:
Keverje össze a tojássárgát a cukorral és a vaníliás cukorral addig,
míg a krém laza és habos lesz. Ezután adja hozzá a hideg tejet és a
keményre vert, lehűtött tejszínt. Ehhez adhatja a kiválasztott
hozzávalókat, például gyümölcsöt, mogyorót, kávét, csokireszeléket,
stb. Rakja a mélyhűtőbe. Körülbelül egy óra múlva fogyasztható.

Forrás: borsonline.hu

Elvileg én úgy tudom, közben meg kell keverni a mélyhűtőben kb. 20 percenként. Szerintem 1 óra kevés, de ki kell próbálni.


Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. móni says:

    Ezt is nézd meg: images.allrecipes.com/site/allrecipes/pdfs/icecream_in_a_bag.pdf Párod fogy még? 🙂

  2. LB says:

    Köszi a receptet! Képzeld a párom 144 kg-ról 126-ra fogyott, és nagyon figyel. Igyekszem úgy főzni és bevásárolni, hogy ne csak olcsó, de diétás is legyen. A fiúk mindig jobban és gyorsabban fogynak… :o(, de nem panaszkodom :o)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!