Nagyon gyorsan változik a világ, változnak a vélemények. szerintem ezért is fontos, hogy egyrészt tájékozódjuk, másrészt a saját szervezetünk egyéni reakcióit és tulajdonságait megismerjük. E kettő alapján tudunk csak megfelelő döntést hozni arról, hogy hogyan étkezzünk, és milyen ételeket részesítsünk előnyben.
Évek óta olvasgatok arról, hogy glikémiás index (GI), és hogy milyen éppen divatos diéták alapja ez. Sejtem, hogy a múltté lett az a fogalom, hogy egyszerű és összetett szénhidrát, bár bevallom, én eddig még nem csalódtam benne, azért kicsit körülnéztem, mi a helyzet azóta a glikémiás index terén.
Ez a cikk jól összeszedi az információkat, de termék-reklám(!), és bár a szerző komoly orvosi háttérrel rendelkezik, azért én furcsálom a glikémiás index adatokat, de a folyamatokat nagyon jól leírja, oldalán sok értékes, közérthető és jó cikk van, én ebből kettőt emelek ki.
Dr. Tihanyi Lászlótól cikkek:
A glikémiás index tündöklése és bukása II.
A glikémiás index és táblázat
Ez utóbbinál jobbat (hitelesebb, orvosi oldalról származó) táblázatot nem találtam, ez persze nem jelenti azt, hogy rossz, csak én nem veszem szentírásnak. Mondjuk én csak a Szentírást veszem szentírásnak.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: