Limeos-kókuszos sajttorta
Hozzávalók 18 cm-es tortaformához:
Tészta:
110 g teljes kiörlésű gabonakeksz (én most Korpovitot használtam, amihez nyírfacukrot adtam)
70 g vaj
Krém:
250 g mascarpone (ezt gondolom helyettesíteni lehet natúr vajkrémmel)
100 g kókuszreszelék
60 g nyírfacukor (egyéb édesítőszer)
1 lime leve és héja
260 g natúr görög joghurt (na, ez is lehet nem görög, vagy fele tejföl, fele joghurt szerintem)
díszítéshez szeletelt lime
Fotó: Juhász Péter
A szobahőmérsékletű vajat összekeverjük az összezúzott kekszel. (Legegyszerűbb módja, ha zacskóba tesszük és egy nyújtófával összetörjük) majd a szilikonos sütőpapírral kibélelt 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk és kb 20 percre behűtjük.
Közben összeállítjuk a krémet. a mascarpónét a nyírfacukorral, lime levével és héjával, valamint a kókuszreszelékkel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a görög joghurtot. A krémet a vajas kekszre simítjuk, majd visszatesszük a hűtőben legalább 2 órára hűlni.
Tálalás előtt eltávolítjuk a tortaformát, valamint a szilikonos sütőpapírt és a torta tetejét limeszeletekkel díszítjük.
A csodás recept forrása:
Limeos-kókuszos sajt torta by Éva Juhász
http://limeandmenta.blogspot.com/
hát ezt kipróbálom 🙂 puszi, örülök, hogy előkerültél végre!!
Zsetikém, Neked is örülök! 🙂 Ráálltam Ervinre, nyugi, maradok!!!!
puszi, LB