Diétás süti :)

Limeos-kókuszos sajttorta

Hozzávalók 18 cm-es tortaformához:

Tészta:

110 g teljes kiörlésű gabonakeksz (én most Korpovitot használtam, amihez nyírfacukrot adtam)

70 g vaj

Krém:

250 g mascarpone (ezt gondolom helyettesíteni lehet natúr vajkrémmel)

100 g kókuszreszelék

60 g nyírfacukor (egyéb édesítőszer)

1 lime leve és héja

260 g natúr görög joghurt (na, ez is lehet nem görög, vagy fele tejföl, fele joghurt szerintem)

díszítéshez szeletelt lime

Fotó: Juhász Péter

www.juhyphotography.hu

A szobahőmérsékletű vajat összekeverjük az összezúzott kekszel. (Legegyszerűbb módja, ha zacskóba tesszük és egy nyújtófával összetörjük) majd a szilikonos sütőpapírral kibélelt 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk és kb 20 percre behűtjük.

Közben összeállítjuk a krémet. a mascarpónét a nyírfacukorral, lime levével és héjával, valamint a kókuszreszelékkel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a görög joghurtot. A krémet a vajas kekszre simítjuk, majd visszatesszük a hűtőben legalább 2 órára hűlni.

Tálalás előtt eltávolítjuk a tortaformát, valamint a szilikonos sütőpapírt és a torta tetejét limeszeletekkel díszítjük.

A csodás recept forrása:

Limeos-kókuszos sajt torta by Éva Juhász

http://limeandmenta.blogspot.com/

Címkék:
Tovább a blogra »